O nama

Monte Royal Pictures je nezavisna produkcijska kuća sa sedištem u Beogradu, osnovana 1994. godine sa ciljem: proizvodnja kvalitetnog igranog, dokumentarnog i društveno angažovanog programa. Uz osvajanje bioskopske i televizijske publike, naši filmovi i tv serije dobili su brojne nagrade u zemlji i svetu. Uz podršku Evropske unije realizovali smo igrane i dokumentarne programe o organizovanom kriminalu, trgovini ljudima, ilegalnoj trgovini narkoticima i nasilju nad ženama i decom.

Monte Royal Pictures je osnovao producent Bojan Maljević, posle 30 godina rada sa svim televizijskim i filmskim centrima u staroj Jugoslaviji, i niza nezavisnih produkcija i međunarodnih koprodukcija. Danas naš tim čine profesinalci sa više decenija iskustva ali i brojni mladi autori i filmski radnici. Sarađujemo sa najuglednijim glumcima, rediteljima, producentima i autorima iz Srbije, regiona i sveta.

Jugoslovenska kinoteka je proglasila 100 srpskih filmova za kulturno dobro od velikog značaja, među njima i film "NOŽ". Ponosni smo i što neki naši naslovi imaju status “kultnih” programa. Filmovi su i dalje najgledaniji, a TV serija “Otvorena vrata” je za svoj jubilej - 20 godina - dobila nastavak. Snimljene su nove tri sezone, 36 epizoda sa istom glumačkom i autorskom ekipom. Kao prva takva produkcija, ušla je u istoriju televizije. Ovom poduhvatu doprinele su nove generacije gledalaca, inicijativom na društvenim mrežama, sa više od 250.000 fanova serije "Otvorena vrata”.